Законопроєкт про дезінформацію у Раді на «стадії пропозицій» - Юрчишин

Законопроєкт про дезінформацію у Раді на «стадії пропозицій» - Юрчишин

Ексклюзив
Укрінформ
Народні депутати працюють над законопроєктом про дезінформацію. Наразі це питання на стадії отримання пропозицій від журналістів та медіаекспертів.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин (парламентська фракція "Голос") повідомив у коментарі Укрінформу.

"Ми працюємо над цим питанням. Наразі на стадії пропозицій від журналістів та медіаекспертів. Хочемо вислухати всі сторони та дійти до збалансованого проєкту з урахуванням запитів усіх сторін", – зазначив Юрчишин.

Він наголосив, що завдання відповідного проєкту закону – не зарегулювати свободу слова в Україні, а більш чітко визначити способи поширення дезінформації та створити механізми протидії їм. "Передусім ідеться про анонімні канали комунікації", – уточнив голова Комітету ВР з питань свободи слова.

Читайте також: Юрчишин: Для регулювання Телеграму в Україні потрібен закон про дезінформацію

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури, молоді та спорту 20 січня 2020 року оприлюднило проєкт закону про забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації, відомого як "законопроєкт про дезінформацію". Документ передбачав низку суперечливих положень, зокрема кримінальну відповідальність для журналістів за поширення дезінформації.

Ця законодавча ініціатива отримала серйозну негативну оцінку в контексті прогнозованого впливу на права і свободи.

Читайте також:Медійники розкритикували законопроєкт про дезінформацію

Українські та іноземні представники медійного співтовариства і громадських організацій виступили проти реєстрації законопроєкту у Верховній Раді. Члени профільного Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики висловили низку зауважень до запропонованого міністерством проєкту.

Негативний суспільний резонанс унеможливив ухвалення відповідної законодавчої ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-