Юрчишин: Для регулювання Телеграму в Україні потрібен закон про дезінформацію

Юрчишин: Для регулювання Телеграму в Україні потрібен закон про дезінформацію

Самохвалов запитує
Укрінформ
Для того, щоб регулювати діяльність анонімних Телеграм-каналів в Україні, Верховна Рада має ухвалити профільний закон про дезінформацію.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос», голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Щоб регулювати Телеграм, маємо ухвалити профільний закон про дезінформацію, завдяки якому ми зможемо, в принципі, офіційно з української сторони представити претензії до власників мереж з вимогами, «або ви нам даєте отакі-то параметри, інформацію, зменшуєте рівень анонімності у соцмережі», - зазначив Юрчишин.

За словами народного депутата, наразі ані українське нормативно-правове регулювання, ані європейське не в змозі притягнути власників соцмережі до такої співпраці, саме тому потрібен новий закон.

«Далі маємо почати комунікацію над тим, щоб правила соцмережі були приведені до наших стандартів деанонімізації», - зауважив він.

Читайте також: У Раді була дискусія щодо ліквідації комітету зі свободи слова - Юрчишин

Голова парламентського комітету наголосив, що ключовим для України є не те, щоб не було Телеграм-каналів, «а важливо знати хто за ними стоїть, щоб ми могли висувати чіткі претензії і закривати через співпрацю з адміністраторами канали, які конкретно працюють на країну-агресора».

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю Укрінформу заявив, що не вважає за потрібне забороняти Телеграм в Україні, втім питання соцмережі полягає лише в тому, які джерела будуть читати українці, який в них рівень критичного мислення та медіаграмотності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-