Штати в ООН закликали не допускати «втоми від України»

Штати в ООН закликали не допускати «втоми від України»

Укрінформ
Сполучені Штати закликали міжнародну спільноту в ООН уникати відчуття «втоми від України» і працювати разом над встановленням миру, відновленням демократії та притягненням до відповідальності винних.

З такою заявою виступила в п’ятницю під час засідання Генасамблеї ООН постійна представниця США Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Є така фраза, яку я недавно почула: «Втома від України». Йдеться про те, що після років цієї війни наша підтримка та увага слабшають. І все ж я не можу уявити, як пояснити людям, яких я зустріла в Україні, що ми втомлені», - зауважила представниця США.

Вона підкреслила, що цього не можна пояснити жінці, яку зґвалтували в Україні російські солдати, медпрацівникові, якого катували росіяни, 10-річній дівчинці, яка понад усе просто хотіла повернутися до школи.

«Ті українці, ті родини, які не можуть дозволити собі бути втомленими, розраховують на нас», - наголосила Томас-Грінфілд.

Читайте також: Якщо Путіна не спинити, він повернеться за більшим - Британія в ООН

У цьому зв’язку вона закликала інші країни захищати Статут ООН й притягувати до відповідальності тих, хто його порушує, об’єднатися та просувати справедливий і міцний мир, захищати життя, свободу й демократію.

Представниця США також підкреслила, що Путін сподівається дочекатися, коли рішучість України та світу згасне.

«Отже, завдання, яке стоїть перед нами, зрозуміле: через десять років від початку кампанії РФ та через два роки після її повномасштабного вторгнення ми повинні продовжувати підтримувати Україну та відстоювати міжнародний порядок», - наголосила представниця США.

Для того, щоб досягти цього, міжнародна спільнота має протистояти спробам Росії одурманити світ пропагандою. Насамперед необхідно не давати Кремлю поширювати фейкові уявлення про те, що Україна начебто несе таку саму відповідальність за початок війни та за її завершення. Адже всім відомо, що «конфлікт почався і продовжується через одну маленьку людину».

По-друге, необхідно усвідомлювати, що події в іншій частині Землі, як то терор ХАМАСу проти Ізраїлю не повинні заперечувати прагнення цивілізованого світу допомоги Україні.

«Ми повинні говорити єдиним голосом й вимагати від Росії припинити цю війну», - підкреслила Томас-Грінфілд.

Читайте також: Кулеба на Генасамблеї ООН закликав країни до участі у Глобальному саміті миру

Це, за її словами, означає заклик до РФ відвести свої війська від міжнародно визнаних кордонів України та підтримувати основні принципи суверенітету й територіальної цілісності. Це також означає заклик до Ірану, КНДР та інших припинити військову підтримку незаконної агресії.

Як повідомляв Укрінформ, в умовах, коли Рада безпеки ООН «паралізована розбіжностями», голова Генасамблеї Денніс Френсіс закликав країни-члени керуватися рішеннями ГА щодо російської війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-