Якщо Путіна не спинити, він повернеться за більшим - Британія в ООН

Якщо Путіна не спинити, він повернеться за більшим - Британія в ООН

Укрінформ
Укладення зараз несправедливого миру між Україною та Росією означатиме, що війна відновиться, коли це стане вигідним Кремлю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час засідання Генеральної асамблеї ООН висловив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.

“Путін заявив, що миру не буде, поки Росія не досягне своїх цілей. У своєму нещодавньому інтерв’ю він старанно уникав підтвердження того, що задоволений уже захопленими в України територіями. Це не людина, яка прагне компромісу. Радше він - неоімперіалістичний забіяка, переконаний у правоті сили. Несправедливий мир зараз лише спонукатиме до відновлення боїв в Україні, коли йому буде зручно”, - сказав Кемерон.

Читайте також: Росія має серйозні агресивні наміри, тому партнерам України треба діяти - прем’єрка Данії

Політик закликав світ залишатися сильним у підтримці України на тлі російської агресії. “Я розумію, що через два роки дехто хоче переосмислення. Є стан втоми, існують інші проблеми, компроміс може видаватися привабливим. Утім це не правильно. Ми повинні визнати ціну здачі”, - наголосив він.

Кемерон нагадав, що від вторгнення до Грузії у 2008-му, до анексії Криму в 2014-му й повномасштабного вторгнення до України в 2022-му Росія не наражалася на рішучий спротив міжнародної спільноти, тому “постійно поверталася за більшим”. “Якщо Путіну вдасться здобути бодай якусь перемогу в Україні, решта світу теж постраждає. Що почалося в Україні, у ній не завершиться. Путін може застосувати своє викривлене розуміння історії будь-де, приміром, у Молдові чи державах Балтії. Інших це також спонукатиме воювати, коли їм зручно. Жодна держава із великим агресивним сусідом не буде в безпеці”, - підсумував глава МЗС Британії.

Читайте також: Бербок в ООН закликала об'єднатися проти російської війни

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН зібралася у п’ятницю на засідання з питання порядку денного «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України», під час якого виступають представники більше 60 країн.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який виступав на засіданні першим, закликав країни світу долучитися до участі в Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-