Байден обговорить з лідерами G7 подальшу підтримку України - Білий дім

Байден обговорить з лідерами G7 подальшу підтримку України - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден планує обговорити в п’ятницю з лідерами країн «Групи семи» питання подальшої підтримки України, й зокрема, наміри адміністрації США добитися ухвалення в Конгресі законопроєкту з масштабною допомогою нашій країні.

Про це повідомив у п’ятницю під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Він (президент Байден - ред.) абсолютно чітко дасть зрозуміти, що продовжить докладати всіх можливих зусиль, щоби підтримати Україну, і що це охоплює все, що може зробити він та наша команда у взаємодії з членами Конгресу, щоби внести цей законопроєкт з додатковим фінансуванням на розгляд, проголосувати його та отримати на підпис (президента - ред.) у тому вигляді, який є зараз», - зауважив представник Білого дому.

Кірбі зазначив, що президент не може контролювати дій спікера Палати представників, але, безумовно, в змозі надалі робити все можливе, щоби роз’яснити членам Конгресу, наскільки є важливою зараз підтримка України.

Читайте також: У США представили ще один законопроєкт про допомогу Україні

Представник адміністрації також зауважив, що Байден надішле меседж партнерам по G7 про те, наскільки серйозно США ставляться до виклику з боку РФ та усвідомлюють, що американське лідерство має значення.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю США оголосили про запровадження одного з наймасштабніших пакетів санкцій проти Росії, який охоплює обмеження проти понад 500 осіб та компаній РФ та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-