Байден закликав губернаторів штатів спонукати Конгрес ухвалити допомогу Україні

Байден закликав губернаторів штатів спонукати Конгрес ухвалити допомогу Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав губернаторів американських штатів докласти зусиль, щоби спонукати Палату представників Конгресу негайно ухвалити законопроєкт з підтримкою України, підтриманий раніше Сенатом.

Про це американський лідер заявив у п’ятницю під час зустрічі з губернаторами в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дозвольте мені сказати чітко. Палата представників має ухвалити двопартійний законопроєкт про національну безпеку. Документ передбачає термінове фінансування для України, і він був прийнятий переважною більшістю в Сенаті. І немає жодних сумнівів – жодних – якщо спікер поставить його на голосування в Палаті представників сьогодні, він легко пройде», - наголосив глава Байден.

Натомість, продовжив президент, спікер розпустив нижню палату на канікули.

«Історія спостерігає. Годинник цокає. Відважні українські воїни та мирні жителі гинуть. Росія вперше за багато місяців захоплює територію України. Але тут, в Америці, спікер дав Палаті представників двотижневу відпустку. Вони мають повернутися. Вони повинні були повернутися і зробити це», - зауважив Байден.

Читайте також: Волкер сподівається на схвалення Конгресом США допомоги для України на початку березня

У цьому контексті він звернувся до губернаторів, щоби ті, хто згоден з ним, спонукали представників Конгресу винести на голосування та ухвалити цей законопроєкт.

«Якщо Україну не підтримати в цей критичний момент, історія цього ніколи не забуде»,- підкреслив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-