Волкер сподівається на схвалення Конгресом США допомоги для України на початку березня

Волкер сподівається на схвалення Конгресом США допомоги для України на початку березня

Укрінформ
Палата Представників Сполучених Штатів наступного тижня повернеться з канікул і після визначення парламентського механізму зможе проголосувати за законопроєкт щодо зовнішньої підтримки.

Про це заявив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер на зустрічі зі ЗМІ в “Амерікан Юніверсіті Київ”, передає кореспондент Укрінформу.

“Це трагедія, сумно та розчаровує, що цього не сталося раніше. Я не можу обіцяти якісь часові рамки і день, коли пакет буде прийнято. Я очікую, що Палата повернеться наступного тижня. Протягом цього часу вони будуть розмірковувати над парламентським механізмом і як рухатися вперед... Я сподіваюся, що протягом кількох тижнів, на початку березня це буде зроблено”, – сказав він.

Волкер зауважив, що щодо невідкладності допомоги Україні неможливо сперечатися, адже її вплив на поле бою вже було видно в Авдіївці, де, за словами колишнього спецпредставника, більша кількість боєприпасів дала б змогу українцям довше протриматися.

“Я думаю, що американські конгресмени і народ розуміють нагальність допомоги, але це – не єдина річ. Конгресмени також турбуються через прямий вплив тисяч людей, що нелегально приходять на США”, – пояснив американський дипломат.

Крім того він зауважив, що зберігає оптимізм стосовно України у далекій перспективі.

Читайте також: Щойно Конгрес ухвалить допомогу Україні, поставки почнуться доволі швидко - Пентагон

“Якщо оглянутися, Україна є і завжди буде суверенною, незалежною демократією. Вона рухається в ЄС і НАТО. Коротка перспектива дуже похмура і складна. “Як нам досягти цього? Що нам робити?” Це складно і буде складно далі, але я не сумніваюся щодо того, де з часом опиниться Україна”, – заявив Волкер.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США на всіх рівнях послідовно закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який минулого тижня підтримав Сенат США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-