Дещиця закликав не піддаватися на провокацію через висипане польськими протестувальниками зерно

Дещиця закликав не піддаватися на провокацію через висипане польськими протестувальниками зерно

Укрінформ
Колишній посол України в Польщі Андрій Дещиця не виключає, що висипання польськими протестувальниками українського зерна на залізничні колії мало на меті викликати емоційну реакцію і ще більше загострити відносини між Україною і Польщею.

Таку думку Дещиця висловив в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

«По-перше, я хотів сказати, що наш уряд, наші посадовці і зрештою українці зайняли достатньо стриману і розумну позицію, тому що ми не можемо піддатися на провокації. Бо я зовсім не виключаю, що ці ганебні і злочинні вчинки по розсипанню українського зерна направлені на те, щоб спровокувати провокацію і ще більше загострити відносини між Україною і Польщею», - сказав Дещиця.

У цьому контексті він звернув увагу на те, що це робиться в той час, коли російські агресори обстрілюють наші міста і поля, коли гинуть наші мирні жителі на сході, в тому числі фермери, не кажучи про військових, коли ми вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні.

За словами дипломата, якби українці почали битися з поляками через висипане зерно, для російської пропаганди «це була б прекрасна картинка».

«Я думаю, тут би відразу ще б пригадали історичне минуле, згадали Волинь… і насправді з українців би зробили чергових «нацистів». І, очевидно, тоді вже важко було би зупинити ці емоції, і в українському і польському суспільствах», - спрогнозував колишній посол України в Польщі.

Дещиця підкреслив, що нам зовсім не потрібно відкривати з Польщею ані економічний, ані міжлюдський фронт.

Читайте також: Польські фермери планують блокувати пункти пропуску на кордоні до квітня

Як повідомлялося, вранці 20 лютого польські фермери-протестувальники перекривали залізницю поблизу пункту пропуску "Медика" на кордоні з Україною і висипали зерно з вантажного вагона на колії.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у цьому зв'язку заявив, що всі вагони Укрзалізниці на кордоні опломбовують контролюючі органи, що унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі. Інцидент із розсипаним зерном він назвав політичною провокацією.

Посол України в Польщі Василь Зварич в коментарі Укрінформу заявив, що висипане польськими протестувальниками зерно на кордоні з Україною є промовистою демонстрацією неповаги до праці аграріїв і порушенням закону, винні мають відповідати перед законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-