Польські фермери планують блокувати пункти пропуску на кордоні до квітня

Польські фермери планують блокувати пункти пропуску на кордоні до квітня

Укрінформ
Польські фермери, які блокують дороги поблизу пунктів пропуску з Україною, планують продовжити протест ще на місяць – до квітня. Вони також не виключають, що почнуть блокувати пасажирський рух між Україною і Польщею, зокрема автобусів.

Про це заявив у вівторок в коментарі RMF24 Роман Кондрув - лідер організації аграріїв “Підкарпатське ошукане село”, яка блокує пункт пропуску "Медика-Шегині".

“Ми загострюємо акцію протесту. Сьогодні я збираюся подати (документи – ред.) на продовження протесту на наступний місяць (протесту - ред.), він триватиме до квітня. Ми будемо це робити на ротаційній основі: фермери частково працюватимуть у полі, а частково будуть стояти на кордоні”, - зазначив Кондрув, наголосивши, що чинний уряд не виконав своїх зобов’язань перед фермерами.

Він додав: якщо польський уряд і Брюссель хочуть мати конфлікт з фермерами, то вони його матимуть.

Кондрув зауважив, що якщо протест аграріїв не принесе результату, а українська сторона блокуватиме кордон зі свого боку, то фермери можуть почати не пропускати пасажирські автобуси з України.

Читайте також: Україна очікує, що Польща відновить громадський порядок на кордоні - Стефанішина

“Якщо ми вирішимо не впускати також автобуси, то буде дуже погано. Але, можливо, тоді наша влада нарешті шукатиме змістовні рішення”, - заявив Кондрув.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого польські аграрії проводять загальний страйк по всій Польщі, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

У вівторок польські фермери-протестувальники перекривали залізницю поблизу пункту пропуску "Медика" на кордоні з Україною і висипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

Фото: Wojtek Jargiło/PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-