Конгрес підтримає допомогу Україні, але для ухвалення рішення потрібен час - американський сенатор

Конгрес підтримає допомогу Україні, але для ухвалення рішення потрібен час - американський сенатор

Укрінформ
Американський сенатор-республіканець Піт Рікеттс вважає, що Конгрес США врешті-решт підтримає законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, але щоб пройти всі передбачені для ухвалення рішення процедури, потрібен час. 

Про це він сказав під час панельної дискусії стосовно майбутнього України і трансатлантичної безпеки на Мюнхенській безпековій конференції, передає кореспондент Укрінформу.

У своєму виступі сенатор зауважив, що Сполучені Штати є демократичною країною, а «демократія безладна і потребує часу й дотримання процедур, щоб дійти важливого рішення». 

«Я щойно згадував, що європейці ще не досягли 2% (встановлених НАТО витрат ВВП на оборону – ред.), так, але це, мабуть, через внутрішню політику кожної з цих різних країн, чи не так? Тож для впровадження демократії потрібен час», - сказав Рікеттс. 

Він вважає, що те ж саме станеться і в Сполучених Штатах із голосуванням за проєкт закону з допомогою Україні.

Читайте також: Канікули в Конгресі та допомога Україні: Чому потрібно уникати відчуття «зради»

«Ми досягнемо цього рішення щодо інвестицій у нашу оборонну промислову базу, постачання зброї в Україну, але для цього потрібен час», - підкреслив сенатор. 

Відповідаючи на зауваження народного депутата України Олексія Гончаренка про те, що українці не можуть чекати і щодня потерпають від обстрілів російських військ, Рікеттс сказав: «Ми всі демократії, тож ми маємо розуміти, що прийняття необхідного рішення - це питання часу, процесів тощо. Це те, що відрізняє нас від поганих хлопців, яким подобається Путін, бо ми просто не можемо наказувати людям, що і як вони мають робити».

За його словами, він і більшість членів Конгресу США розуміють українців, які кажуть, що їм потрібна допомога, але щоб прийняти рішення, потрібно дотримуватися встановлених демократичних процедур.

Читайте також: Байден обурений діями конгресменів, які пішли на канікули без ухвалення допомоги Україні 

«Я думаю, ми дійдемо до цього рішення (про допомогу Україні – ред.), просто демократіям потрібен час», - додав американський сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка США Камала Гарріс на Мюнхенській конференції з безпеки заявила, що Сполучені Штати разом із союзниками продовжуватимуть надавати Україні необхідне озброєння і ресурси, щоб відстояти свою свободу і демократію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-