Байден обурений діями конгресменів, які пішли на канікули без ухвалення допомоги Україні

Байден обурений діями конгресменів, які пішли на канікули без ухвалення допомоги Україні

Укрінформ
Байден назвав обурливими дії членів Палати представників, які пішли на двотижневі канікули без ухвалення допомоги Україні.

Про це він сказав під час виступу в Білому домі, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз час, щоб вони активізувалися, чи вам не здається?» - зауважив Байден у відповідь на прохання прокоментувати дії Палати представників, яка пішла на двотижневі канікули, відмовившись ухвалити допомогу Україні.

«Два тижні! Про що вони думають?» - додав американський лідер.

Він назвав цей крок дивним, обурливим і таким, що посилює стурбованість у світі стосовно Сполучених Штатів як надійного союзника й партнера.

У відповідь на запитання, чи підштовхне смерть Навального законодавців до ухвалення рішення про відновлення допомоги Україні, Байден сказав, що має таке сподівання.

Читайте також: США продовжать підтримувати Україну зброєю і ресурсами - Гарріс

Водночас президент висловив нерозуміння позиції республіканців, які підтримують заяви Дональда Трампа про те, що той заохочуватиме Росію нападати на інші країни НАТО, якщо вони не збільшать свої внески у сферу оборони.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент США Джо Байден заявив, що нездатність Конгресу підтримати Україну в критичний момент не буде забута історією.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-