Подоляк про «стеження за українськими дипломатами в Молдові»: Це спроба РФ посварити Київ і Кишинів

Подоляк про «стеження за українськими дипломатами в Молдові»: Це спроба РФ посварити Київ і Кишинів

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що інформація про нібито стеження за українськими дипломатами в Молдові - це спроба Росії посварити Київ та Кишинів.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Подоляк в інтерв'ю TVR Moldova прокоментував інформацію про те, що Служба інформації та безпеки (СІБ) нібито стежить за українськими дипломатами в Молдові, підозрюючи їх у намірі дестабілізувати ситуацію в країні.

«Ці повідомлення можна вважати виключно примітивною та вже традиційною для російських спецслужб спробою запустити інформаційну кампанію для дискредитації, зіткнення двох країн, щоб вони робили взаємно образливі заяви тощо… Це банальна, примітивна і абсолютно в стилі Російської Федерації спроба запустити спеціальну інформаційну операцію, яка мала призвести до якихось негативних публічних проявів», - заявив Подоляк.

За його словами, між Молдовою та Україною «дуже теплі, довірчі відносини», країни мають прямі комунікації на різних рівнях між урядовими органами.

Читайте також: Подоляк назвав умови для переговорів із Росією

NewsMaker писав раніше, що наприкінці минулого року молдовська журналістка Наталія Морарь, посилаючись на інформацію своїх джерел у спецслужбі України, розповіла, що напередодні Євросаміту, який пройшов 1 червня 2023 року в Бульбоаці, за розпорядженням СІБ у Молдові відкрили секретну справу про шпигунство.

За словами Морарь, до списку осіб СІБ, які нібито готували дестабілізацію під час саміту, увійшли й українські дипломати. Після порушення кримінальної справи, як стверджує Морарь, за українськими дипломатами та членами їхніх сімей нібито розпочали стеження.

Читайте також: Влада Молдови - про уламки дрона біля кордону з Україною: Агресія РФ ставить під загрозу континент

Посол України у Молдові Марко Шевченко спростував цю інформацію, назвавши її недостовірною.

Він додав, що співробітники посольства стеження не помічали.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Генштабу Румунії Влад Георгіце заявив у середу, що якщо Росія виграє війну проти України, наступною «мішенню» може стати Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-