Подоляк назвав умови для переговорів із Росією

Подоляк назвав умови для переговорів із Росією

Укрінформ
Україна може піти на перемовини тоді, коли Російська Федерація зазнає глобальної поразки, тобто не буде домінувати у глобальних політичних процесах, добровільно відмовиться від ядерної зброї, а також коли її не будуть підтримувати інші авторитарні країни.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Про що ми маємо з ними зараз говорити (з РФ в рамках переговорів - ред.) в позиції, коли вони не отримали тактичних, суттєвих поразок на полі бою? Про те, що ми готові дати їм час, щоб вони могли об'єктивно підготуватись до наступного етапу війни?», - зазначив він.

Подоляк акцентував, що «поки існує вертикаль суб'єкта Путіна», ціль РФ незмінна - тотальне знищення України, української державності, громадян України.

Читайте також: Заморожені активи РФ можна розглядати як першу виплату репарацій - Подоляк

«Якщо переговори починаються в моменті, коли Російська Федерація отримала певні тактичні поразки, коли ми побачимо соціальне напруження, побачимо ті чи інші внутрішні бунти, то тоді так, безумовно, переговори (можуть бути - ред.)», - пояснив радник Керівника ОП.

Від додав, що переговори ще є можливими, якщо одночасно з вищепереліченим Росія добровільно відмовиться від ядерної зброї, або ж у випадку, коли Російська Федерація зазнає глобальної поразки.

«Що таке глобальна поразка? Російська Федерація не зможе більше домінувати не тільки у Європі, а взагалі в глобальному політичному процесі. Російська Федерація не буде мати для цього ніяких ресурсів, не зможе використовувати те чи інше право, наприклад, право вето в Радбезі ООН, не буде мати підтримки низки інших авторитарних країн, тому що буде вважатись країною, яка програла війну», - пояснив він.

Посадовець зауважив, що цьому можуть передувати три важливі процеси.

«Перше - тактична поразка Росії в Україні. Друге - ефективна робота санкцій, коли європейські компанії остаточно залишать ринки Російської Федерації. І третя складова - коли в Росії на підставі всього цього почнуться процеси, які ми з вами бачили влітку 2023 року», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз продовжує опрацювання нового пакету санкцій проти Росії у зв’язку із її агресивною війною проти України, та, як очікується, завершить цю роботу до другої річниці початку російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-