ЄС до кінця місяця зможе перезавантажити Фонд миру - Боррель

ЄС до кінця місяця зможе перезавантажити Фонд миру - Боррель

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель сподівається, що до кінця лютого Євросоюзу вдасться перезавантажити Фонд миру, щоб створювати нові виробничі потужності для військової підтримки України.

Про це він заявив на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Я також сподіваюся, що до кінця місяця ми зможемо перезавантажити Фонд миру ЄС, щоб і надалі вас підтримувати не лише зі складів, з колишніх спроможностей, які ми мали перед війною, але і щоби створити нові спроможності, нові замовлення, нову синергію між вашою індустрією і нашою», – сказав високий представник ЄС.

Читайте також: Шмигаль після зустрічі з Боррелем: Україна незабаром відчує, як Європа нарощує потужності ОПК

Як повідомляв Укрінформ, Боррель 6 лютого приїхав до Києва. Також до української столиці прибув і спецрадник Борреля - дипломат Заїкі Лайді. Ранок середи Боррель розпочав в укритті в Києві через ракетну атаку Росії.

Європейський фонд миру був утворений у березні 2021 року для фінансування заходів у рамках спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, що стосуються військових та оборонних справ.

Завдяки можливостям цього міждержавного Фонду, ЄС зміг надати Україні вже сім пакетів військової допомоги на загальну суму 3,5 млрд євро, а також 2 млрд євро на постачання боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-