Шмигаль після зустрічі з Боррелем: Україна незабаром відчує, як Європа нарощує потужності ОПК

Шмигаль після зустрічі з Боррелем: Україна незабаром відчує, як Європа нарощує потужності ОПК

Укрінформ
Україна незабаром відчує нарощування потужностей європейського оборонного-промислового комплексу.

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час брифінгу з віцепрезидентом Європейської комісії, високим представником Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепом Боррелем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, глава українського уряду висловив вдячність європейським партнерам за фінансову, гуманітарну і військову допомогу. Він уточнив, що від початку повномасштабної російсько-української війни ця допомога сягнула майже 85 мільярдів євро.

Шмигаль також подякував Європейському Союзу за схвалення фінансового документа Ukraine Facility, який передбачає підтримку України обсягом 50 мільярдів євро. Прем’єр-міністр висловив сподівання щодо оперативного й остаточного запровадження та отримання відповідного фінансування.

"Ми також надзвичайно цінуємо військову допомогу, яку Євросоюз надає Україні. Європа прокидається від "сплячої сієсти". Європейський оборонно-промисловий комплекс нарощує свої потужності. Я впевнений, що ми скоро це відчуємо. Сьогодні ми обговорили це з Жозепом Боррелем. Адже для України прискорення поставок артилерійських боєприпасів – зараз один із ключових пріоритетів", – додав Шмигаль.

Читайте також: Україна розраховує, що Євросоюз схвалить 13 пакет санкцій проти РФ цього місяця - Шмигаль

Водночас він висловив удячність Боррелю за внесок у посилення Європейського фонду миру, через який відбувається підтримка Збройних сил України. У цьому контексті очільник українського уряду підкреслив, що очікує вже незабаром побачити рішення про створення Фонду підтримки України.

"Окремо хочу подякувати за нещодавнє рішення Європейського Союзу залучити Україну до процесу розробки нової європейської оборонно-промислової стратегії. Впевнений, що в нас дуже великі перспективи з точки зору створення спільних оборонних підприємств", – резюмував Прем‘єр-міністр України.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель 6 лютого прибув до Києва.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-