Україна закликала ПА ОБСЄ просувати створення спецтрибуналу для Росії

Україна закликала ПА ОБСЄ просувати створення спецтрибуналу для Росії

Укрінформ
Заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець привернула увагу Парламентської асамблеї ОБСЄ до необхідності просувати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Про це йшлося під час зустрічі Боровець із делегацією високого рівня Парламентської асамблеї ОБСЄ, яку очолила президентка Асамблеї Піа Каума, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС.

Заступниця міністра відзначила важливість парламентської дипломатії в рамках ОБСЄ та висловила вдячність Пії Каумі за рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в умовах триваючої збройної агресії РФ проти України.

«Під час зустрічі українська сторона привернула увагу представників Асамблеї до необхідності просування створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України, повернення викрадених Росією українських дітей та цивільних заручників», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Окрім того, заступниця міністра висловила сподівання, що ПА ОБСЄ віднайде спосіб позбавити російських парламентаріїв можливості брати участь у заходах Асамблеї.

Боровець також підкреслила пріоритетність врахування першочергових потреб нашої держави у діяльності новоствореного Спеціального комітету ПА ОБСЄ «Парламентська група підтримки України». Вона висловила сподівання, що Асамблея має достатньо інструментів та засобів у сприянні імплементації української Формули миру, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Стефанчук зустрівся із президенткою Парламентської асамблеї ОБСЄ

Як повідомлялося, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних та європейських справ і торгівлі Мальти Ієн Борг під час візиту до України 2 лютого відвідав Гостомель, Бучу та Бородянку, щоб на власні очі побачити руйнівні наслідки російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-