Стефанчук зустрівся із президенткою Парламентської асамблеї ОБСЄ

Стефанчук зустрівся із президенткою Парламентської асамблеї ОБСЄ

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся у Києві з делегацією Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі на чолі із президенткою ПА ОБСЄ Пією Каумою.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Він зазначив, що зустріч відбулась напередодні засідання Спеціального комітету «Парламентська група підтримки України», яке відбудеться сьогодні у Верховній Раді.

За словами Стефанчука, це є важливим сигналом підтримки України.

Він акцентував на пріоритетних для України питаннях, зокрема консолідації військової, політичної та економічної підтримки України в умовах російської агресії; сприянні реалізації цілей Української формули миру Президента Володимира Зеленського; посиленні санкційного тиску на РФ і подальшої міжнародної ізоляції Росії; притягнення РФ до відповідальності за нормами міжнародного права.

Також учасники зустрічі торкнулись питання звільнення Автономної Республіки Крим та Севастополя й інших тимчасово захоплених росіянами територій України та повернення депортованих дітей.

«Ще одне важливе питання — так звані «вибори» на тимчасово окупованих територіях України. Розраховую на офіційну реакцію ПА ОБСЄ з рішучим засудженням спроб РФ провести ці «вибори», - наголосив Стефанчук.

Він закликав Кауму й очолювану нею асамблею бути рішучими і послідовними у справі примусу Росії до припинення агресії шляхом повного блокування її присутності і діяльності в міжнародних організаціях.

Читайте також: Стефанчук і Кокс обговорили євроінтеграцію України

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого голова ОБСЄ, міністр закордонних та європейських справ і торгівлі Мальти Ієн Борг відвідав Гостомель, Бучу та Бородянку, щоб на власні очі побачити руйнівні наслідки російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-