В Австрії праві популісти розкритикували €50 мільярдів від ЄС для України

В Австрії праві популісти розкритикували €50 мільярдів від ЄС для України

Укрінформ
Правопопулістська та проросійська Австрійська партія свободи (FPÖ), яка на парламентських виборах восени може набрати найбільше голосів, виступила з різкою критикою виділення Євросоюзом 50-мільярдного пакету допомоги Україні, назвавши її при цьому "режимом Зеленського".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Схваливши 50-мільярдний пакет для режиму Зеленського, федеральний канцлер від Австрійської народної партії Негаммер знову зрадив і продав австрійців та їхні важко зароблені податкові гроші на вівтарі ЄС у Брюсселі", - заявив у п’ятницю очільник FPÖ Герберт Кікль.

За його словами, якби він був канцлером, то наклав би вето на виділення допомоги Україні "на користь інтересів власного народу". Також лідер крайньо правої австрійської партії назвав Україну "бездонною ямою" у фінансовому плані, з великою корупцією.

Читайте також: Австрія через Фонд миру ЄС фінансує захисне спорядження для України - канцлер

Також Кікль назвав "абсурдними" аргументи про те, що Україна має виграти оборонну війну, оскільки в іншому випадку Росія стоятиме безпосередньо на кордоні з ЄС. Він заявив про необхідність мирних переговорів та позиціонування Австрії як нейтрального посередника.

Очільник проросійської партії також заявив, що "нескінченні мільярди для режиму Зеленського" ще більше підживлюватимуть розвиток ЄС у напрямку "боргового союзу".

Читайте також: Матернова: Допомога у €50 мільярдів - результат надзусиль Євросоюзу для України

Австрійська партія свободи наразі знаходиться в опозиції, маючи 30 мандатів у 183-місній Національній раді Австрії. Водночас, ця крайньо права та проросійська партія може здобути найбільше голосів на наступних парламентських виборах, які пройдуть в Австрії у вересні цього року. Останні опитування демонструють, що за FPÖ можуть проголосувати 27% виборців, за партію нинішнього канцлера Карла Негаммера – Австрійську народну партію – 23%.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на засіданні Євроради всі 27 лідерів Євросоюзу, включаючи канцлера Австрії, дійшли консенсусного рішення навколо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-