Зеленський запросив лідерів ЄС долучитися до підготовки Глобального саміту миру

Зеленський запросив лідерів ЄС долучитися до підготовки Глобального саміту миру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав глав держав та урядів ЄС долучитися до підготовки Глобального саміту миру.

Про це він сказав у відеозверненні до учасників спеціального саміту ЄС у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Під час мого візиту до Швейцарії в січні цього року ми досягли домовленості про проведення Глобального саміту миру. Робота над його організацією вже розпочалася. І я запрошую всіх вас до дієвої участі в підготовці саміту. Європа має сказати своє слово, і слово Європи має бути незмінно вагомим, надійним і реалізованим у конкретних рішеннях", - заявив глава Української держави.

За його словами, Європа сьогодні надсилає сигнал через Атлантику і в усьому світі, "що міжнародний світовий порядок, заснований на правилах, витримає всі виклики".

Читайте також: Зеленський про допомогу ЄС: Це - чіткий сигнал, що Україна та Європа вистоять

"Європа задає тон у глобальних процесах своєю єдністю. Зараз це факт. І він має залишатися таким... І я вірю в Європу. Я вірю, що європейська єдність збереже нормальне життя на нашому континенті, і я впевнений в цьому так само, як і всі ви", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялось, на засіданні Європейської ради всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення щодо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів.

У січні Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-