Рішення про €50 мільярдів для України відповідає стратегічним інтересам ЄС - Мецола

Рішення про €50 мільярдів для України відповідає стратегічним інтересам ЄС - Мецола

Укрінформ
Угода, що була досягнута сьогодні на рівні 27 лідерів країн-членів щодо фінансової підтримки України, відповідає стратегічним інтересам Європейського Союзу та підтверджує, що ЄС є надійним та передбачуваним партнером.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції після участі в роботі спеціальної Європейської ради заявила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вітаю угоду, що була досягнута щодо надання довгострокової фінансової підтримки для України. Це добра новина. Україна є нашим пріоритетом, саме тому нам була потрібна ця угода серед всіх 27 кран-членів та на основі бюджету ЄС. Це надає нам надійність, легітимність та передбачуваність. Тому що безпека України – це безпека Європи», - зауважила Мецола.

Вона підкреслила, що ЄС має твердо дотримуватися зобов’язань, які взяв на себе два роки тому, після початку російського військового вторгнення, - стояти поряд з Україною так довго, як це буде потрібно.

«Ми прийняли ці зобов’язання не лише виходячи з моральної позиції, але також із стратегічної точки зору. Ми знали, що прийде час, коли наш світ буде проходити крізь випробування, і цей момент настав зараз. У Європарламенті ми були дуже чіткими у тому, що іншого варіанту немає, ніж зробити саме це (ухвалити фінансову допомогу для України – ред.)», - наголосила Мецола.

Читайте також: Всі 27 лідерів ЄС схвалили €50 мільярдів допомоги для України

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається спеціальна зустріч Європейської ради, яка розглядає питання щодо уточнень до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки та продовження фінансової та військової допомоги для України.

Вранці глави держав та урядів всіх 27 країн ЄС ухвалили рішення щодо створення в рамках багаторічного бюджету ЄС так званого Українського фонду в розмірі 50 мільярдів євро, які будуть спрямовані на негайну фінансову підтримку дієздатності Української держави та на відновлення і відбудову країни протягом наступних чотирьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-