Україна і США підписали меморандум про посилення контролю за оборонною допомогою

Україна і США підписали меморандум про посилення контролю за оборонною допомогою

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з генеральним інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем у Києві. 

Під час зустрічі головна інспекція Міноборони України та Офіс генерального інспектора Міноборони США підписали Меморандум про взаєморозуміння стосовно посилення співпраці у сфері контролю за використанням безпекової допомоги. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони України.

Під час зустрічі Умєров поінформував американську сторону про інституційні трансформації, що тривають в міністерстві. Зокрема щодо запровадження дієвої системи нагляду, менеджменту ризиків, відповідності, запобіганню корупції у сфері закупівель, а також щодо запровадження інструментів демократичного контролю у сфері оборони.

“До кінця квітня ми матимемо стовідсоткову впевненість, що усі наглядові механізми будуть впроваджені, та система працюватиме”, – зазначив очільник Міноборони.

Умєров також наголосив, що посилення контролю і прозорості у використанні безпекової допомоги, яка надається Україні партнерами, є одним з пріоритетів у роботі відомства.

Під час зустрічі головна інспекція Міністерства оборони України та Офіс генерального інспектора Міністерства оборони США підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Мета документа - посилення співпраці у сфері контролю за використанням міжнародної допомоги.

Серед іншого меморандум передбачає: обмін актуальною інформацією для виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству або корупції, що впливає або стосується безпекової допомоги, яку США надають Україні; проведення спільних заходів з виявлення, підтвердження та запобігання шахрайству та корупції; створення механізму взаємної передачі запитів, що стосуються розслідувань і заходів у межах повноважень та юрисдикції сторін; проведення періодичних зустрічей для визначення пріоритетних напрямків співробітництва для досягнення спільних цілей.

Читайте також: Спільне виробництво озброєння і ремонт техніки: Україна і Бельгія підписали меморандум

З українського боку Меморандум підписав головний інспектор Міноборони України адмірал Ігор Воронченко, з американського – генеральний інспектор Міноборони США Роберт Сторч.

Як повідомляв Укрінформ, до Києва прибули інспектори Міноборони Сполучених Штатів, Держдепартаменту та Агентства США з міжнародного розвитку для сприяння посиленню нагляду та підзвітності за переданою Україні допомогою.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-