Спільне виробництво озброєння і ремонт техніки: Україна і Бельгія підписали меморандум

Спільне виробництво озброєння і ремонт техніки: Україна і Бельгія підписали меморандум

Укрінформ
Підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством оборони Королівства Бельгія, Міністерством оборони України та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України дає поштовх розвитку двосторонніх відносин, зокрема у сфері оборонного виробництва.

Про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, який підписав Меморандум від оборонного відомства, передає Укрінформ з посиланням на Міноборони.

«Це дуже важливо у контексті питання розвитку вітчизняного ОПК, створення спільних підприємств з партнерами, локалізації оборонного виробництва в Україні. Це є одним з наших пріоритетів», – сказав Гаврилюк.

Читайте також: Україна й Бельгія підписали документи про співпрацю в оборонній промисловості

За його словами, Меморандум окреслює наміри запроваджувати спільні проєкти, спрямовані на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості. Йдеться про плани щодо спільного виробництва певних типів та видів озброєнь, організації ремонту, підготовки спеціалістів та технічного персоналу.

Також передбачається реалізація інших заходів спрямованих на розбудову в Україні сучасної оборонної індустрії.

«Україна дуже зацікавлена у створенні спільних підприємств, які будуть функціонувати за міжнародними стандартами. Впевнений у нашому подальшому плідному та взаємовигідному співробітництві», – наголосив заступник міністра оборони.

Читайте також: Бельгія планує надати Україні понад600 мільйонів військової допомоги - Умєров

Як повідомлялось, минулого тижня відбувся бельгійсько-український семінар оборонної промисловості. Захід був організований Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України, Міністерством оборони України, Міністерством закордонних справ України спільно з Міністерством оборони та Посольством Королівства Бельгія в Україні. У семінарі взяли участь представники 33 українських, а також 8 бельгійських компаній.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-