У посольстві України в Австрії встановили прапор Євросоюзу

У посольстві України в Австрії встановили прапор Євросоюзу

Фото
Укрінформ
У посольстві нашої держави у Відні, поруч з українським та австрійським прапорами, встановили прапор Євросоюзу.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, прапор ЄС урочисто передав послу України в Австрії Василю Химинцю голова представництва Єврокомісії в цій країні Мартін Зельмаєр.

"Україна бореться за Європу, за наші цінності. І зараз час, щоб ми усі тримали прапори Європи за Україну, за український народ. Я бажаю Україні всього найкращого на шляху до Європейського Союзу. Ви тримали цей прапор на Євромайдані ще 10 років тому, демонструючи, що хочете свободи та належності до європейської сім’ї. І ми будемо вас підтримувати, ми твердо стоїмо на боці України", - зазначив Зельмаєр під час передачі прапора.

У посольстві України в Австрії встановили прапор ЄС / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Представник Єврокомісії запевнив, що ЄС продовжить надавати Україні фінансову, політичну, гуманітарну та збройну підтримку для відбиття російської агресії. "Сучасна Україна буде сильним членом європейської родини", - переконаний він.

Зі свого боку посол України в Австрії Василь Химинець вказав на те, що прапор ЄС має символічну силу для українського народу, означаючи свободу. Адже разом з ним українці виборювали право жити у вільній країні. "Цей прапор і сьогодні продовжує давати нам сили боротися проти російського агресора за свободу нашої країни, і за свободу всіх європейців", - додав дипломат.

Читайте також: ЄС бачить готовність України просуватися на шляху євроінтеграції - Вебер

Посол також висловив побажання, щоб прагнення всіх українців увійти до європейської вільної сім'ї якнайшвидше здійснилося. "Допомога, яку ми отримуємо від ЄС – це також дуже сильна інвестиція у вільну, демократичну Європу", - заявив Химинець.

Як повідомлялося, 14 грудня 2022 року Європейська Рада ухвалила розпочати переговори з Україною й Молдовою про входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-