Шмигаль обговорив із прем'єром Люксембургу євроінтеграцію та допомогу Україні

Шмигаль обговорив із прем'єром Люксембургу євроінтеграцію та допомогу Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-розмови з Прем’єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом обговорив питання євроінтеграції та допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

"Подякував Люксембургу за лідерство у створенні ІТ-коаліції, а також за долучення до коаліції F-16. Обговорили реалізацію спільних домовленостей, досягнутих під час зустрічі між паном Фріденом та Президентом Володимиром Зеленським у Давосі", - ідеться у повідомленні.

Співрозмовники торкнулися питання євроінтеграції України та підтримки Ukraine Facility на 50 млрд євро. Шмигаль вислов вдячність за підтримку в цих та інших питаннях.

"Отримав запевнення від колеги, що Люксембург і надалі надаватиме Україні всебічну допомогу", - зазначив Шмигаль.

Співрозмовники обговорили відновлення України. Шмигаль зазначив, що цінує підтримку Люксембургом Формули миру Президента України.

Читайте також: Фінансова підтримка і конфіскація активів РФ: Зеленський зустрівся з прем’єром Люксембургу

"Окрему увагу зосередили на посиленні санкцій проти Росії та замороженні російських активів. Люксембург тут робить вагомий внесок. Наголосив, що конфіскація цих активів може стати цінним ресурсом для відновлення України. Вдячний пану прем’єру за важливий меседж: Люксембург підтримуватиме нашу державу стільки, скільки буде необхідно", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Шмигаля, Україна очікує, що ЄС 1 лютого затвердить нову чотирирічну програму підтримки України на 50 мільярдів євро.

Фото: Фейсбук Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-