Глава МЗС Литви вже більш оптимістичний щодо Європейського фонду миру для України

Глава МЗС Литви вже більш оптимістичний щодо Європейського фонду миру для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс став оптимістичніше дивитися на ставлення країн-членів Європейського Союзу до Європейського фонду миру, завдяки якому Україна отримує військову допомогу.

Про це глава МЗС Литви заявив на спільній з українським колегою Дмитром Кулебою пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Я також хотів би наголосити ще на одному аспекті – це Європейський фонд миру. На жаль, дійсно єдиний європейський інструмент, який використовується на допомогу Україні. Ми не змогли досягти певних домовленостей чи координації з цього аспекту, але зараз я більш оптимістично дивлюся на майбутні кроки, що деякі країни-члени вже дивляться на це і розуміють, що він має відбутися”, – сказав Ландсбергіс.

Крім того, він поінформував, що обговорив із Кулебою спільні виробничі можливості, які Україна та Литва можуть нарощувати, відзначивши зацікавленість у практичних аспектах того, як наша країна не дозволяє просуватися більш чисельному противнику.

Читайте також: ЄС планує схвалити новий пакет санкцій проти Росії до 24 лютого

По-друге, Ландсбергіс наголосив на можливостях спільного виробництва для потреб Збройних сил України та інших держав.

Сторони також обговорили кроки, спрямовані на те, щоб допомога з Європи дісталася України швидше і могла допомогти тим, хто зараз перебуває на полі бою, поінформував глава МЗС Литви.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсбергіс прибув до столиці України у четвер, 25 січня.

Читайте також: Україна побудує шість укриттів при школах за кошти ЄС і Литви

У п’ятницю, 26 січня, глава МЗС Литви відвідав Харківську область, де за кошти балтійської країни буде зведено укриття.

Європейський Фонд Миру був утворений у березні 2021 року для фінансування заходів в рамках спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, що стосуються військових та оборонних справ.

ЗМІ також відзначали, що зовнішньополітичне відомство Євросоюзу працює над пропозицією

щодо реформування Фонду військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-