США в ОБСЄ: Цілі Путіна не змінилися, він хоче знищити Україну

США в ОБСЄ: Цілі Путіна не змінилися, він хоче знищити Україну

Укрінформ
Цілі президента РФ Володимира Путіна щодо України залишилися незмінними – він все ще хоче знищення України як незалежної держави та підкорення українського народу.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер на засіданні Постійної ради цієї організації у четвер у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"У лютому, наступного місяця, виповнюється десять років відтоді, як Росія розпочала свою агресію проти України з незаконного вторгнення і подальшої окупації Криму. У лютому також виповнюється два роки відтоді, як Росія за підтримки Білорусі розпочала повномасштабну війну проти іншої держави-учасниці", - зазначив Карпентер.

Він додав, що новорічні обстріли Росією українських міст "є суворим нагадуванням світові про те, що мета президента Путіна залишається незмінною": "Він прагне знищити Україну як незалежну державу і підкорити її народ, позбавивши його демократичного голосу і суверенітету."

За словами Карпентера, промовистими в цьому плані є "слова Путіна та його спільників". "16 січня Путін відкрито назвав своїм чиновникам у Москві українську територію, яку Росія зараз окупує, "завоюванням". Не може бути жодних сумнівів, що Кремль розглядає свою війну в імперіалістичних термінах", - сказав він.

Окремо український посол вказав на заяву заступника секретаря російського радбезу Дмитра Медведєва від 17 січня, у якій колишній президент РФ "пішов ще далі", заявивши, що "існування України є смертельно небезпечним для українців" та сказав, що Росія примусить українців "капітулювати або померти".

"Зрозуміло, що Путін і його оточення розглядають Україну не як суверенну, незалежну державу, а як призовий об'єкт нерухомості для уявної імперії, керованої Кремлем, наповненої не вільними людьми, а населенням, яке вони зневажають і прагнуть підкорити своїй волі силою", - зазначив Карпентер.

Читайте також: Голова ОБСЄ: Існування організації залежить значною мірою від війни Росії проти України

Між тим, він наголосив, що, всупереч прагненням Кремля, "євроатлантичне майбутнє України є цілком реальним".

"Переважна більшість українців знає, що їхня доля лежить в Європі, а не під російським поневоленням. Український народ обрав демократію, верховенство права, європейський і трансатлантичний шлях. Український народ вирішив боротися, щоб захистити свої домівки, свою свободу і незалежність своєї країни. Україна повинна перемогти в цій боротьбі, і Сполучені Штати стоять на боці України", - заявив очільник місії США в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, місія України в ОБСЄ заявила, що заява заступника секретаря Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про війну з Україною до її повного знищення чітко свідчить про справжні наміри Росії та екзистенційну загрозу з її боку для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-