Захід має протиставити тиску Путіна збільшення підтримки України - президент Чехії

Захід має протиставити тиску Путіна збільшення підтримки України - президент Чехії

Укрінформ
Президенту РФ Володимиру Путіну перед виборами треба продемонструвати рішучість, тому він посилюватиме тиск, якому Захід має протиставити збільшення підтримки України.

Про це заявив президент Чеської Республіки Петр Павел, якого цитують České Noviny, передає Укрінформ.

Павел прогнозує, що російський військовий тиск посилиться, оскільки РФ прагне досягти більших територіальних здобутків у зв’язку з президентськими виборами в Росії. Путіну потрібно продемонструвати виборцям рішучість і результати, які принесуть Україні ще більше втрат, вважає президент Чехії.

Тому, підкреслив Павел, демократичні держави повинні намагатися допомогти Україні досягти найкращого результату на полі бою.

«І коли ситуація дійде до того, що жодна сторона не зможе досягти подальших результатів, тоді можна чинити тиск, щоб відбулися якісь переговори. Але поки жодна зі сторін не думає, що вона опиниться у такій ситуації», - зазначив він.

Президент Чехії сумнівається, що в осяжному майбутньому Україна зможе повністю витіснити Росію зі своєї суверенної території.

«Треба дивитися на це реально, а не надто оптимістично в рожевих окулярах, як це часто було досі. Росія точно не простий і не слабкий суперник», – сказав він.

Павел також назвав верхом нахабства заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який сказав, що Росія може мати справу з Україною за умови, що там зміниться керівництво.

Читайте також: Президент Чехії: Необхідно продовжувати підтримувати Україну

Як повідомлялося, ЦВК Росії ухвалила рішення про проведення «виборів президента» протягом трьох днів – з 15 по 17 березня.

Foto: Petr Hloušek, Pravo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-