У Комісії США з національної оборонної стратегії заявляють, що Україна зберігає двопартійну підтримку

У Комісії США з національної оборонної стратегії заявляють, що Україна зберігає двопартійну підтримку

Укрінформ
У Конгресі США є певні розбіжності щодо надання допомоги Україні, але двопартійна підтримка нашої країни зберігається.

Про це у Давосі під час дискусії щодо глобальної безпеки заявила колишня конгресвумен, голова Комісії США з національної оборонної стратегії Джейн Гарман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Була величезна підтримка в Конгресі для України. Я вважаю, вона все ще має більшість в обох партіях. Президент Байден був чудовим (у політиці – ред.) щодо України… Але у Вашингтоні є запит на більш специфічну інформацію - як саме війна буде вестися далі. Конгрес про це запитував, і були відповідні закриті брифінги», - розповіла вона.

Гарман відзначила, що в Давосі Україна також отримала потужну підтримку.

Читайте також: Байден обговорив з керівництвом Конгресу нагальність допомоги для України

«Тут Україна була як рок-зірка. На мій погляд, промова Зеленського, після якої він отримав п’ять хвилин овацій, була вражаючою. Але, якщо Сполучені Штати не нададуть Україні рішучу підтримку, ми заплатимо велику ціну. Ціною буде війна проти країн НАТО, в яку США будуть втягнуті», - наголосила політик.

На її переконання, запобігти такому розвитку дозволять доволі «прості речі», хоча для них наразі вже не має повної підтримки з боку Конгресу.

«Це вогневі засоби великого радіуса дії, які дадуть Україні змогу атакувати Крим, і яких українці не мають. Крим – це частина України, незважаючи на всі оборудки Росії», - зазначила Гарман.

Читайте також: Байден - про зустріч із конгресменами: Допомогу Україні затримує «невелика меншість»

Вона також висловила думку, що Сполучені Штати винесли важкі уроки після виходу з Афганістану, що викликало певну кризу довіри до політичної послідовності Вашингтона. Саме тому, за словами Гарман, США мають докласти зусиль для поновлення такої довіри, та проводити сильну політику на Близькому Сході і в Україні.

Як повідомлялося, у Давосі триває Всесвітній економічний форум, що зібрав впливових політиків, економістів, представників бізнесу та громадськості з усього світу для обговорення глобального економічного розвитку та найгостріших проблем, з якими стикається людство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-