Стефанчук: Рада торік ухвалила 12 законів для виконання рекомендацій Єврокомісії

Стефанчук: Рада торік ухвалила 12 законів для виконання рекомендацій Єврокомісії

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада впродовж 2023 року ухвалила понад 30 євроінтеграційних законопроєктів, у тому числі 12 законів, спрямованих на виконання рекомендацій висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

“Парламент (минулого року - ред.) ухвалив 275 законів і проголосував 406 постанов включно з процедурними. Було підтримано багато фундаментальних законодавчих актів, зокрема, які сприяли ухваленню рішення про відкриття перемовин про членство України в Євросоюзі. Торік Верховна Рада ухвалила понад 30 пріоритетних євроінтеграційних законопроєктів, у тому числі 12 законів, спрямованих на виконання рекомендацій висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі”, - зазначив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук анонсував призначення представника Європарламенту в Україні

Спікер українського парламенту також поінформував, що у 2023 році було створено Офіс і підтримки адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС). За його словами, офісом підготовлено 197 висновків щодо 204 законопроєктів.

Як повідомлялося, Верховна Рада в 2023 році розглянула 453 законопроєкти, 178 з яких ухвалила в першому читанні, 275 – у другому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-