Виконання переговорної рамки стане фінішною прямою на шляху до ЄС - Стефанчук

Виконання переговорної рамки стане фінішною прямою на шляху до ЄС - Стефанчук

Ексклюзив
Укрінформ
Виконання переговорної рамки з Євросоюзом стане фінішною прямою на шляху європейської інтеграції України.

Таку думку Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук висловив в інтерв‘ю Укрінформу.

"Коли буде наступний євроінтеграційний етап? Під час виступу в українському парламенті президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн визначила чотири найважливіші законопроєкти, які Верховна Рада має ухвалити до березня. Ще до моменту відкриття перемовин парламент ухвалив три з них, а буквально на останньому засіданні в першому читанні ухвалено четвертий – проєкт закону про лобізм", – розповів спікер українського парламенту.

Він запевнив, що Верховна Рада виконувала і виконуватиме всі завдання від європейських партнерів, впроваджуватиме всі реформи, необхідні для трансформації українського суспільства. "Для нас це пріоритет, тому що прапор Європейського Союзу у Верховній Раді – це не просто подарунок долі, а великий рівень зобов'язань, який ми взяли на себе", – підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради України

Водночас Голова ВР зауважив, що початок перемовин про вступ України до Євросоюзу потребує низки підготовчих моментів. Зокрема, за його словами, це питання скринінгу законодавства, який партнери мають провести за 35 тематичними розділами. "Ми вже провели свій скринінг і передали його на вивчення партнерам", – поінформував він.

Крім цього, Стефанчук повідомив, що розпочинається робота над переговорною рамкою з метою визначення завдань, які надалі має виконувати Україна. У цьому контексті він наголосив, що необхідно провести дуже професійну дискусію з партнерами.

Читайте також: Стефанчук анонсував призначення представника Європарламенту в Україні

"Вони мають знати про результати впровадження державою євроінтеграційних реформ. До цієї дискусії варто залучити представників парламенту, уряду, експертне середовище, щоб вийти на чітке розуміння – переговорну рамку – подальшого процесу вступу України до ЄС. Ця рамка стане дороговказом для влади і суспільства України. Її виконання буде фінішною прямою на шляху євроінтеграції держави", – підсумував Голова Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня Європейська Рада погодила рішення про початок переговорів з Україною і Молдовою щодо членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-