Політолог: Зеленський заручається підтримкою балтійських лідерів перед вирішенням долі допомоги Заходу

Політолог: Зеленський заручається підтримкою балтійських лідерів перед вирішенням долі допомоги Заходу

Укрінформ
На зустрічах із лідерами Литви, Латвії, Естонії Президент України Володимир Зеленський заручається їхньою підтримкою перед двома великими заходами, на яких вирішуватиметься питання західної допомоги.

Таку думку оприлюднив політолог Ігор Попов у коментарі Укрінформу.

Попов певен, що візит до трьох балтійських країн має два великих завдання, і одне з них є більш глобальним та повʼязане із західною допомогою.

“Найближчим часом відбудуться два великі заходи, які, власне, будуть моментом істини для отримання такої допомоги. Перший - це зустріч щодо української Формули миру в Давосі… і другий великий захід - 1 лютого планується засідання Євроради, де розглядатиметься питання надання фінансової підтримки Україні на цей та подальші роки. Те, що Зеленський зустрічається із трьома керівниками балтійських країн напередодні цих важливих зустрічей - це також елементи підготовки для того, щоб не лише Україна говорила про українські інтереси”, - пояснив Попов.

Він додав, що за допомогою цих зустрічей Україна матиме погоджену позицію з багатьма країнами.

Читайте також: Євросоюз має ухвалити спільне рішення щодо конфіскації заморожених активів РФ - Зеленський

“Не треба забувати, що ці три балтійські країни мають голоси в колегіальних органах. Це і в Раді Євросоюзу, і в НАТО. А Україна очікує важливих рішень від цих органів. Тому були питання надання фінансової підтримки не лише на двосторонній основі, але і позиція цих трьох країн під час обговорення подібних питань щодо фінансів”, - наголосив аналітик.

Іншим завданням візитів Зеленського, на думку політолога, були двосторонні відносини з Литвою, Латвією, Естонією, які стосуються як безпекової співпраці, так і українських біженців.

Щодо результатів візиту до Литви Попов вказав на підписання документів про співпрацю із литовськими компаніями, які спеціалізуються на виготовленні засобів радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Україна очікує від партнерів виконання рішення про мільйон снарядів у повному обсязі - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Литви, а сьогодні він був в Естонії та перебуває в Латвії.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-