Лідер німецьких консерваторів критикує виплати українським біженцям

Лідер німецьких консерваторів критикує виплати українським біженцям

Укрінформ
Очільник Християнсько-демократичного союзу, найбільшої опозиційної сили в Бундестазі, Фрідріх Мерц розкритикував виплати українським біженцям.

Про це він сказав, виступаючи на новорічному прийомі Торгово-промислової палати (IHK) в Дюссельдорфі, передає Укрінформ.

Біженці війни з України, які зареєстровані у ФРН, мають право на соціальну допомогу (бюргергельд) як власне громадяни ФРН, що й стало предметом критики.

«Мабуть було помилкою, що два роки тому, відразу після початку кризи біженців з України, між федеральним урядом і урядами земель було домовлено про те, що українські біженці майже відразу також перейдуть на соціальну допомогу, а не отримуватимуть спочатку протягом певного періоду часу пропільги для шукачів притулку», - сказав політик-консерватор на прийнятті, куди було запрошено 1300 керівників компаній, підприємців, менеджерів.

Йому не подобається, що так мало шукачів притулку почали працювати у ФРН. За його даними, це лише 20%, тоді як у сусідніх країнах відсоток набагато більший: у Нідерландах 60%, у Польщі – 90%.

Мерц переконаний, що Німеччина має посилати людям зрозумілий сигнал: «Ми хочемо, щоб ви якомога швидше повернулися на ринок праці», і таким чином держава була б звільнена від фінансового тягаря.

При цьому він запевнив, що українським біженцям у Німеччині, кількість яких перевищує мільйон, раді.

«Вони мають повне право на те, щоб ми надали їм притулок, дали їм тут дім, принаймні тимчасово, поки вони хочуть і змушені залишатися тут», - заявив глава ХДС.

Він також додав, що Німеччина, Європа «зробили для України занадто мало». За його оцінкою, Україна під час війни потребує не 4-5 мільярдів, а 6-8 мільярдів євро на місяць допомоги економіці, адміністрації та боротьбі з ворогом.

Читайте також: Уряд Шотландії відмовляється від оплати житла для біженців з України

Як повідомлялось, у вересні 2022 року Фрідріх Мерц назвав українських біженців «соціальними туристами». Політик був змушений потім перепрошувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-