Зеленський та Прем’єр Бельгії обговорили розблокування фінансової допомоги від ЄС

Зеленський та Прем’єр Бельгії обговорили розблокування фінансової допомоги від ЄС

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо координацію європейської оборонної допомоги та важливість розблокування європейської фінансової допомоги обсягом 50 млрд євро.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів розмову з Прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо», - поінформував він.

Зеленський привітав Бельгію із початком головування в Раді ЄС та висловив слова вдячності за те, що підтримка України та міжнародного права є одним із пріоритетів бельгійського головування.

Також Президент підкреслив, що Україна цінує грудневе рішення Європейської ради щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. «Сподіваємося, що за підтримки Бельгії наша держава суттєво просунеться у виконанні подальших формальних кроків на цьому шляху», - зауважив Зеленський.

«Розповів про нещодавні російські повітряні удари та подальшу потребу у зміцненні української системи ППО», - наголосив глава держави.

Водночас темою розмов політиків стала двостороння безпекова співпраця, а також координація європейської оборонної допомоги.

«Обговорили важливість розблокування європейської фінансової допомоги обсягом 50 млрд євро, а також питання реалізації Української формули миру», - резюмував Зеленський.

Читайте також: Сікорський закликав Конгрес США якнайшвидше розблокувати допомогу для України

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина дала зрозуміти, що може зняти вето на пакет допомоги Україні в розмірі 50 млрд євро від ЄС за умови, що фінансування переглядатиметься щороку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-