Зеленський назвав ключовими викликами протидію пропаганді РФ і недопущення обходу санкцій

Зеленський назвав ключовими викликами протидію пропаганді РФ і недопущення обходу санкцій

Укрінформ
Найголовнішими викликами у протистоянні російській агресії є боротьба з поширюваною РФ дезінформацією та недопущення обходу Росією санкцій.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час онлайн-спілкування з учасниками щорічної національної конференції Швеції «Суспільство та оборона», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

За словами Зеленського, в найближчому майбутньому вирішальне значення матиме глобальна інформаційна політика.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

«Сьогодні Росія контролює, на жаль, великий відсоток інформаційного простору. І я зараз кажу не про Україну, а про соцмережі всюди у цивілізованому світі: про Європу, про США, про Британію, про Африканський континент та країни Латинської Америки. Росія вкладає дуже багато грошей у різні медіа всередині інших країн, а також у соцмережах», - зазначив Президент.

Незалежні ЗМІ цих держав, за його словами, підхоплюють поширювані пропагандистами російські наративи й подають їх як реальність. Тому, на переконання глави Української держави, одним із найскладніших викликів сьогодні є боротьба з російською дезінформацією у світі.

Читайте також: Загарбники наказали створити у кожній школі Луганщини «музей сво» - Центр нацспротиву

«Відстежувати це, займатись очищенням від цього мають професійні люди, від розвідки до незалежних журналістів», - наголосив він.

Ще одним ключовим викликом сьогодення, за словами Зеленського, є оминання Росією запроваджених проти неї санкцій.

«Росія навчилася обходити санкції. У ракетах, які були застосовані проти нас, ми бачимо деталі виробництва багатьох країн світу. На жаль, Росії допомагають обходити (санкції – ред.) компанії-виробники або компанії-посередники, які є в тій же Європі, США – усюди. І я б на це звертав увагу, особливо тих органів, що займаються санкційною політикою», – підкреслив Глава держави.

Читайте також: Без санкцій Росія могла б за місяць збирати боєкомплект для потужних ударів по Україні - експерт

Щорічна національна конференція «Суспільство та оборона», що проходить у шведському місті Селен 7–9 січня, вважається найпрестижнішою у Швеції та є одним із найважливіших публічних заходів Північної Європи у сфері безпеки та оборони, який широко висвітлюється шведськими та європейськими ЗМІ.

Основними доповідачами є прем’єр-міністри, міністри оборони, міністри закордонних справ та інші представники урядів, верховні головнокомандувачі, керівні посадові особи організацій громадянського суспільства, міжнародних міжурядових та неурядових організацій, а також відомі експерти й лідери думок.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-