Комітет ВР планує 9 січня ухвалити рішення щодо законопроєкту про мобілізацію

Комітет ВР планує 9 січня ухвалити рішення щодо законопроєкту про мобілізацію

Укрінформ
Комітет ВерховноЇ Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки вже у вівторок, 9 січня, планує ухвалити рішення щодо законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомив голова Комітету Олександр Завітневич у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Третій день розглядаємо у Комітеті законопроєкт про мобілізацію. Обговорення проходить разом із представниками ЗСУ та Міністерства оборони, брали участь Залужний, Шаптала та міністр оборони-- Умєров. Так, було гаряче, жваві дискусії, різні аргументи, інколи навіть дуже емоційно. Є низка дискусійних норм, які не схвалюють члени Комітету", - написав Завітневич.

За його словами, наразі головне завдання - знайти баланс між конституційними правами та необхідними заходами для вирішення завдань мобілізації, які ці права обмежують. "Також необхідно врахувати можливості економіки. Є вкрай складні питання фінансового забезпечення мобілізаційних заходів, джерел покриття потреб", - написав голова Комітету.

Він зауважив, що окремі норми законопроєкту зазнають суттєвих змін під час розгляду у парламенті.

"Фінальне рішення Комітету щодо законопроєкту плануємо ухвалити у вівторок", - додав Завітневич.
Читайте також: У ЗСУ запевняють, що в Україні не посилювали мобілізацію

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві. Політики та експерти заявляють, що відповідний законопроєкт у нинішньому вигляді не виноситиметься на голосування у парламенті.

4 січня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розпочав опрацьовувати відповідний урядовий законопроєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-