У ЗСУ запевняють, що в Україні не посилювали мобілізацію

У ЗСУ запевняють, що в Україні не посилювали мобілізацію

Укрінформ
В Україні не посилювали мобілізацію, заходи із оповіщення військовозобов'язаних здійснюються за стандартною схемою.

Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Здійснюють стандартні заходи оповіщення в громадських місцях. Тобто, де законом не заборонено, там відповідно представники ТЦК можуть здійснювати заходи оповіщення. Зараз якихось посилень чи послаблень немає», - пояснив Фітьо.

Крім того, він зазначив, що чоловіки, котрі отримали першу повістку, мають розуміти, що її видають для уточнення військово-облікових даних.

Читайте також: Мобілізація має включати підготовку як функціональну, так і психологічну - Подоляк

«По ній треба зʼявитися в ТЦК, надати документи, пройти медичний огляд, встановити рівень придатності чи не придатності до проходження військової служби», - сказав Фітьо.

Він додав, що в ТЦК потрібно зʼявитися й для того, аби надати причини для відстрочки, якщо такі є.

Як повідомлялось, Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки розпочав розгляд нового законопроєкту про мобілізацію.

Увечері 25 грудня 2023 року Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» (№10378).

Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-