Комітет ВР ухвалить рішення щодо законопроєкту про мобілізацію наступного тижня - Костенко

Комітет ВР ухвалить рішення щодо законопроєкту про мобілізацію наступного тижня - Костенко

Укрінформ
Рішення щодо законопроєкту про мобілізацію Комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки буде прийняте на наступному тижні, орієнтовно 8-9 січня.

Про це полковник Служби безпеки України, секретар оборонного парламентського комітету Роман Костенко розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Ми йдемо постатейно. У законопроєкті про мобілізацію є 73 сторінки тільки порівняльної таблиці. Практично до кожної норми є питання щодо технічного написання або визначення відношення її до інших законів. Зараз йде заслуховування. Реальне прийняття рішення по законопроєкту комітетом буде на наступному тижні. Плануємо 8-9 січня”, - сказав Костенко.

Він повідомив, що сьогодні комітет ВР заслухає Міністерство фінансів щодо коштів, які необхідні для мобілізації.

Читайте також: Голова ВР розповів, коли законопроєкт про мобілізацію внесуть на голосування

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві. Політики та експерти заявляють, що відповідний законопроєкт у нинішньому вигляді не виноситиметься на голосування у парламенті.

4 січня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розпочав опрацьовувати відповідний урядовий законопроєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-