Голова ВР розповів, коли законопроєкт про мобілізацію внесуть на голосування

Голова ВР розповів, коли законопроєкт про мобілізацію внесуть на голосування

Укрінформ
Проєкт закону про мобілізацію може бути винесений на голосування до зали засідань Верховної Ради одразу після його підготовки в комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«Тільки-но законопроєкт про мобілізацію був внесений, я одразу скликав нараду, запросив на неї, в тому числі й голову комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, й міністра оборони, і запропонував провести дискусію щодо цього документа в парламенті за участю всіх сторін: мають бути представлені парламентарії, міністерства, військові. Тому що саме слово військових має бути найбільш переконливим для всіх, хто ухвалюватиме рішення в подальшому», - зазначив він.

Спікер парламенту зазначив, що наразі робота в комітеті триває в закритому режимі, але про всі основні рішення буде повідомлено суспільству.

За його словами, участь в обговоренні законопроєкту беруть головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Рустем Умєров, представники всіх фракцій і груп Верховної Ради.

Читайте також: Залужний і Умєров говорили на комітеті ВР про те, як вдосконалити мобілізацію

«Наскільки я поінформований, це обговорення триватиме три-чотири дні. Всього – понад 160 питань. Дуже сподіваюся на ефективність цієї роботи, в результаті якої будуть напрацьовані рішення, спрямовані на забезпечення перемоги України», - зауважив Стефанчук.

Голова ВР пояснив, що рішення про те, коли законопроєкт буде винесено до зали, залежатиме від рішення профільного комітету.

«Дуже сподіваюся, що під час обговорення сторони знайдуть відповіді на всі ці питання, прийдуть до розумного рішення, і щойно законопроєкт буде готовим на рівні комітету, думаю, він має всі перспективи потрапити одразу в зал», - акцентував він.

Читайте також: У ЗСУ запевняють, що в Україні не посилювали мобілізацію

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» (№10378).

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що при первинному аналізі законопроєкту про мобілізацію виявив норми, які суперечать Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-