Боррель обговорив із главою МЗС Польщі посилення військової підтримки України

Боррель обговорив із главою МЗС Польщі посилення військової підтримки України

Укрінформ
Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський обговорили посилення військової допомоги Україні, зокрема надання Києву далекобійних і зенітних ракет.

Про це обидва посадовці повідомили у мережі X, передає Укрінформ.

Зокрема, високий представник ЄС відзначив "хорошу розмову" із Сікорським, під час якої співрозмовники поділилися стурбованістю щодо посилення російських повітряних атак проти цивільної інфраструктури України.

“Ми погодилися з необхідністю посилення військової підтримки України, в тому числі ракетами великої дальності та зенітними ракетами”, - наголосив Боррель.

Своєю чергою Сікорський зазначив, що вони з Боррелем погодилися: “жертви агресії мають право на самозахист”. 

Він подякував главі європейської дипломатії за підтримку України, зазначивши, що з нетерпінням очікує на прийняття сильних рішень на Раді ЄС у закордонних справах наприкінці цього місяця.

Читайте також: Росія відповість за воєнні злочини в Україні - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ранкової атаки по Україні 2 січня 130 людей дістали поранення і п’ятеро загинули, пошкоджено понад 250 цивільних об’єктів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів, зокрема, прискорити надання Україні систем ППО, надати безпілотники та далекобійні ракети, передати російські активи та ізолювати російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-