Боррель провів розмову з Кулебою після російської атаки по Україні

Боррель провів розмову з Кулебою після російської атаки по Україні

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель поговорив з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою після масованого удару РФ по Україні та висловив підтримку нашій державі. 

Про це Боррель написав у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Щойно спілкувався з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою після сьогоднішніх варварських атак Росії. ЄС, як і раніше, готовий надати у 2024 році додаткове військове обладнання для підтримки України у протистоянні російському вторгненню», - наголосив він.

Зі свого боку Дмитро Кулеба зазначив, що розмовляв із Боррелем із бомбосховища, домовилися активізувати спільні зусилля для постачання в Україну додаткових систем ППО.

“Я підкреслив, що наші два головні оборонні пріоритети на наступний рік — прискорити постачання артилерійських боєприпасів і усунути всі перешкоди для нарощування європейської оборонної промисловості”, – поінформував міністр.

За словами глави МЗС України, Боррель повідомив, що ЄС вживає заходів для прискорення доставки обіцяної кількості артилерійських снарядів і сприяння швидкому розвитку оборонної промисловості ЄС.

Сторони також обговорили майбутній саміт Європейської ради 1 лютого, на якому очікується затвердження Українського фонду.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок масованої повітряної атаки російських військ у п’ятницю загинули 18 людей, ще 132 дістали поранення.

Ворожими ударами пошкоджені 47 приватних будинків, 39 автомобілів, лікарня й санаторій, дев'ять багатоквартирних будинків, дві адміністративні будівлі та господарчі споруди.

Читайте також: Боррель не бачить ознак того, що Путін хоче зупинити війну з Україною

За попередніми даними, з ночі ворог застосував 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та дрони-камікадзе. Протиповітряна оборона України знищила 27 безпілотників і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Боррель засудив масовану атаку Росії на українські міста і підтвердив підтримку України з боку Євросоюзу.

Фото архівне: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-