Боррель не бачить ознак того, що Путін хоче зупинити війну з Україною

Боррель не бачить ознак того, що Путін хоче зупинити війну з Україною

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що не бачить ознак того, що президент РФ Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні.

Про це Боррель сказав у інтерв'ю The Guardian, передає Укрінформ.

За його словами, в Україні на карту поставлене існування Європейського Союзу, тому потрібно звернути увагу на небезпеку від Росії, яка загрожує європейській демократії.

«Якщо ми не змінимо курс швидко, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить Путіну виграти війну в Україні», – додав Боррель.

За його словами, ЄС важливо поставити собі питання, що блок може зробити, щоб Росія не виграла війну.

«Путін не може задовольнитися шматком України і залишити решту України в Європейському Союзі, він не може задовольнитися обмеженою територіальною перемогою. Він не відмовиться від війни, особливо перед американськими виборами, які можуть представити йому набагато сприятливіший сценарій. Тому ми повинні готуватися до конфлікту високої інтенсивності протягом тривалого часу», – сказав Боррель, додавши, що «Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги», оскільки «в нього немає шляху назад».

Водночас Боррель зазначив, що Путін помилявся в розрахунках і силі своєї армії, силі українського опору та реакції західного світу на його дії.

«Росія ніколи не була здатна стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з Радами, а тепер - з Путіним. Це константа Росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів – і особливо для нас», – резюмував європейський дипломат.

Читайте також: Генсек НАТО: Потрібно нарощувати виробництво, щоб краще допомагати Україні

Як повідомляв Укрінформ, в Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували матеріал The New York Times про те, що президент РФ Володимир Путін нібито з вересня надсилає сигнали через посередників про готовність до припинення вогню, яке «заморожує» російсько-українську війну вздовж нинішніх ліній бойових дій.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-