Міжнародна допомога Україні буде лише зростати - Стефанчук

Міжнародна допомога Україні буде лише зростати - Стефанчук

Укрінформ
Другий рік поспіль Україні вдається утримувати на високому рівні міжнародну фінансову і військову підтримку, яка надалі буде тільки збільшуватися.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв‘ю, яке транслювалося в телемарафоні «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам вдалося усім разом утримати другий рік поспіль міжнародну коаліцію навколо України», - сказав він.

Спікер парламенту підкреслив, що таке досягнення є дуже важливим з політичної точки зору, «тому що два роки поспіль утримувати міжнародну увагу навколо України складно, коли є інші виклики, зокрема Ізраїль, заворушення в Латинській Америці чи на Сході, адже це теж відволікання уваги».

Водночас Стефанчук відзначив, що другий рік поспіль вдається утримувати на високому рівні фінансову і військову підтримку України. В цьому контексті Голова ВР додав, що така підтримка лише нарощується.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі спікером Палати громад парламенту Канади подальшу підтримку України

Політик підкреслив, що важливим показником підтримки України міжнародними партнерами є відкриття перемовин про членство країни в ЄС.  Окрім того, він відзначив, що важливим досягненням є зближення діяльності України з НАТО, а також плідна співпраця зі США.

Голова ВР також констатував, що 2023 рік був успішним у плані політичної підтримки України, адже багато держав долучилися до Формули миру Президента Володимира Зеленського, та взяли участь у Кримській платформі.

Стефанчук акцентував, що завдяки міжнародній дипломатії за два роки повномасштабного вторгнення РФ більш ніж удвічі зросла кількість парламентів, які визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Читайте також: На Раді міністрів ОБСЄ 43 країни ухвалили заяву до 90-х роковин Голодомору

«Ми показали, що велика частина цивілізованого світу підтримує Україну», - резюмував спікер українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада очікує від Європейського Союзу нову рамку завдань для приведення національного законодавства до європейських стандартів.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-