Стефанчук обговорив зі спікером Палати громад парламенту Канади подальшу підтримку України

Стефанчук обговорив зі спікером Палати громад парламенту Канади подальшу підтримку України

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів розмову зі спікером Палати громад парламенту Канади Грегом Фергюсом, під час якої обговорили подальшу підтримку України.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Провів розмову зі спікером Палати громад парламенту Канади Грегом Фергюсом. Перше питання, яке порушив, — подальша підтримка України», - поінформував він.

Стефанчук зауважив, що Україна високо цінує всю ту допомогу, яку Канада вже надала країні.

«Зараз критично важливим для нас є продовження військової підтримки. Озвучив наші потреби, зокрема, це комплекси ППО та ракети до них, артилерія й боєприпаси», - підкреслив спікер українського парламенту.

Окреме питання, яке обговорили політики — незаконна депортація українських дітей.

Голова ВР висловив вдячність Палаті громад парламенту Канади за ухвалення резолюції, яка засуджує воєнні злочини російської влади та насильницьку депортацію українських дітей на територію Росії.

«Також ми обговорили стратегічні для України питання — євроатлантичної інтеграції. Вдячний Канаді за чітку позицію щодо членства України в НАТО», - акцентував Стефанчук.

Читайте також: Канада підтримує вступ України в Євросоюз - глава МЗС

За його словами, спікер Палати громад парламенту Канади також акцентував, що перемога України — це перемога міжнародного порядку й парламент Канади повністю підтримує Україну та Український народ.

Як повідомляв Укрінформ, Канада розширюватиме свою присутність на східному фланзі НАТО, зокрема в Польщі. Оттава планує тісно співпрацювати з Варшавою щодо подальшого надання військової та гуманітарної допомоги Україні.

Фото: Фейсбук Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-