Україна може стати членом ЄС до 2030 року - депутатка

Україна може стати членом ЄС до 2030 року - депутатка

Самохвалов запитує
Укрінформ
Україна може стати повноправним членом Європейського Союзу до 2030 року.

Про це повідомила заступниця керівника фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук в ефірі програми Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Дуже важливо, що очільники різних рівнів Єврокомісії, зокрема президент Європейської ради Шарль Мішель, уже називають досяжні терміни розширення ЄС, тобто прийняття нових членів», - сказала Кравчук.

За її словами, з огляду на швидкість, з якою Україна просувається на шляху до ЄС, очевидно, що держава буде у переліку тих, які якнайшвидше стануть повноправними членами Євросоюзу.

«Як досяжну ціль вже публічно називають 2030 рік, тобто до кінця декади», - зауважила Кравчук.

Вона повідомила, що готується резолюція, яка передбачає надання Верховній Раді статусу спостерігача в Європейському парламенті.

«Звичайно, це також означатиме, що Україна буде фактично отримувати якісь економічні переваги уже в процесі переговорів про членство», - підкреслила політик.

Читайте також: Початком переговорів про вступ України до ЄС буде скликання міжурядової конференції - посол

При цьому депутат відзначила, що найстрімкіше зростання ВВП країн-членів до прийняття їх у ЄС відбувалося у період від набуття кандидатського статусу до набуття членства.

Як повідомлялося, 14 грудня Європейська Рада погодила рішення про початок переговорів ЄС з Україною і Молдовою щодо членства в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-