Початком переговорів про вступ України до ЄС буде скликання міжурядової конференції - посол

Початком переговорів про вступ України до ЄС буде скликання міжурядової конференції - посол

Укрінформ
Скликання Європейською комісією міжурядової конференції буде фізичним початком переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Для цього держава має ухвалити закон про лобіювання, а ЄС – зробити аналітичний скринінг українського законодавства.

Про це сказав посол України при ЄС Всеволод Ченцов в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що переговори про вступ можуть стартувати вже на початку наступного року.

“Єдиний акт, який ще залишається (ухвалити), – це закон про лобіювання. Він уже внесений у Верховну Раду, тобто є всі підстави вважати, що протягом найближчих кількох місяців ці умови на 100% будуть виконані. Європейська комісія має підготувати відповідний звіт і в березні представити його на розгляд держав-членів для того, щоб ухвалити рішення про скликання так званої міжурядової конференції, тобто це і є фізичний початок переговорів”, – пояснив дипломат.

Ченцов додав, що обидві сторони не мають стояти на місці до березня і готуватися до цього процесу, а саме: треба готувати переговорну рамку, на якій відбуватимуться переговори. За його словами, Єврокомісія має зробити аналітичний скринінг українського законодавства на предмет його відповідності вимогам ЄС та визначити, де знаходиться Україна в плані відповідності умовам ЄС та як побудувати переговорний процес.

Читайте також: Розширення Євросоюзу є чинником геополітичної стабільності - президент EESC

Як повідомлялося, Єврорада підтримала початок переговорів з Україною про вступ до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-