Жовква провів зустріч із делегацією французьких сенаторів

Жовква провів зустріч із делегацією французьких сенаторів

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква провів зустріч із делегацією французьких сенаторів на чолі з головою Комісії з питань закордонних справ, оборони та Збройних сил Сенату Франції Седріком Перреном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Жовква подякував за незмінну всебічну підтримку України з боку Франції та наголосив на важливій ролі французького парламенту в цьому.

Він окремо відзначив лідерство Франції при ухваленні стратегічних рішень щодо європейської інтеграції України, зокрема стосовно початку переговорів про вступ України до ЄС.

Заступник керівника ОП позитивно оцінив змістовний двосторонній діалог з питань надання безпекових гарантій у контексті Спільної декларації G7 про підтримку України від 12 липня 2023 року.

Читайте також: Безпекові гарантії Британії: в ОП провели новий раунд консультацій

Жовква також відзначив вагомий внесок Франції у зміцнення безпеки та обороноздатності України, зокрема шляхом здійснення бойової підготовки українських військовослужбовців.

«Високо цінуємо військову допомогу з боку Франції, надану нашій державі, а також готовність французької сторони долучитися до підготовки українських льотчиків на західних винищувачах уже на початку 2024 року», - зазначив заступник керівника ОП.

Крім того, Жовква подякував за активну участь французьких компаній оборонно-промислового комплексу у Форумі оборонних індустрій, який відбувся в Києві 29 вересня.

Читайте також: Єрмак обговорив із радниками Макрона основні оборонні потреби України

«Було наголошено на важливості подальшого поглиблення українсько-французької співпраці в оборонній сфері та реалізації відповідних спільних проєктів - у розвиток домовленостей президентів України та Франції», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, наступного року Франція готуватиме українських пілотів та продовжить навчання солдатів одночасно з постачанням зброї й обладнання Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-