Шольц підтвердив участь у Саміті миру

Шольц підтвердив участь у Саміті миру

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц і Президент України Володимир Зеленський обговорили наслідки ракетної атаки росіян і подальшу підтримку України з боку Німеччини.

Про це повідомив журналістам речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні канцлер Шольц поговорив телефоном із Президентом України Зеленським і обговорив з ним військову та гуманітарну ситуацію в Україні. Президент Зеленський поінформував про наслідки останніх атак Росії та подякував уряду Німеччини за подальшу військову підтримку», - сказав Гебештрайт.

За його словами, канцлер ФРН підтвердив непохитну солідарність з Україною у боротьбі з агресією Росії.

Читайте також: Президент Латвії підтвердив участь у Саміті миру

Федеральний канцлер і глава Української держави, зауважив речник, зустрінуться на Саміті миру, що відбудеться у Швейцарії 15-16 червня.

«Канцлер підтвердив свою участь і наголосив, що Німеччина активно підтримує зустріч», - зауважив Гебештрайт.

Президент Зеленський також подякував канцлеру за проведення цьогорічної Конференції з відновлення України, яку лідери планують відкрити разом.

«Поговорив телефоном із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Подякував йому за підтвердження участі в Саміті миру та особисті зусилля, спрямовані на успіх заходу. Доручили командам разом працювати над залученням якнайширшого кола держав», - зазначив Зеленський.

Президент поінформував співрозмовника про ситуацію на полі бою та на ключових напрямках.

«Обговорили продовження оборонної співпраці. Вдячний Німеччині за значний внесок в обороноздатність України та силу нашої ППО. Німецька допомога рятує людські життя під час кожного терористичного обстрілу з боку Росії. Ми також обговорили підготовку до Конференції з відновлення України (URC2024) та її наповнення конкретними угодами», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Генсек Ради Європи візьме участь у Саміті миру

Як повідомлялося, конференція з відновлення України пройде у Берліні 11-12 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-