Перші сигнали будь-якого нового президента США щодо України вплинуть на ситуацію на фронті - Зеленський

Перші сигнали будь-якого нового президента США щодо України вплинуть на ситуацію на фронті - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прогнозує, що перші сигнали будь-якого новообраного президента США щодо політики стосовно України сильно вплинуть на ситуацію на полі бою і ставлення інших країн.

Про це глава держави сказав на пресконференції за підсумками року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що у нього (Дональда Трампа – ред.) точно буде інша політика (щодо України – ред.), він інша людина, якщо він буде президентом США. Не нам обирати, а їх народові», - зазначив Президент.

За його словами, треба тверезо дивитися на те, що будь-який лідер має вплив на своє суспільство, особливо відразу після обрання президентом США.

«Ці перші сигнали будуть дуже впливові. Якщо політика наступного президента – ким би він не був, буде іншою до України, більш холодною або пріоритет буде на внутрішній політиці, більш економною, то, я думаю, ці сигнали вплинуть дуже сильно на хід війни в Україні», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Зеленський впевнений, що США і Євросоюз виконають обіцянки про допомогу

Він спрогнозував, що позиція США після обрання нового президента наступного року може вплинути і на політику інших країн стосовно України.

«Якщо одна потужна деталь випадає, механізм починає сипатися. Тому якщо ми дамо можливість випасти з платформи допомоги лідеру цієї допомоги – США, це точно буде мати вплив, і точно не позитивний, на допомогу з Європи», - спрогнозував глава держави.

Як повідомлялося, до 30 грудня у Пентагону закінчаться гроші на заміну зброї, надісланої в Україну, якщо Конгрес не затвердить нове фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-