Україна в ОБСЄ закликала санкціонувати усіх причетних до «виборів» на окупованих територіях

Україна в ОБСЄ закликала санкціонувати усіх причетних до «виборів» на окупованих територіях

Укрінформ
Україна закликає міжнародну спільноту рішуче засудити наміри Росії провести так звані "президентські вибори" на окупованих українських територіях та запровадити санкції проти осіб, причетних до їх організації та проведення.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер.

"Коли ми говоримо про безпеку людини, то плани окупантів провести президентські вибори на окупованих територіях є ще одним питанням, що викликає занепокоєння. Ми закликаємо міжнародну спільноту рішуче засудити ці наміри Росії. Також мають бути запроваджені санкції проти осіб, причетних до їх організації та проведення", - сказав він.

Український посол наголосив, що, поза всякими сумнівами, "такий виборчий процес, як і інші подібні пропагандистські заходи в минулому, буде недійсним". Однак це ставить під загрозу безпеку людей, які піддаються примусовій паспортизації та іншим порушенням прав людини. Крім того, врахування голосів, відданих на тимчасово окупованих територіях України, "поставить під сумнів легітимність загального результату російських виборів".

"І давайте будемо чесними, вибори в Росії не мають нічого спільного з демократією. Особливо майбутні. Вони будуть нічим іншим, як мандатом на продовження війни. І ми маємо зробити все можливе, щоб не дозволити Росії відмити їх результати та легітимізувати цей мандат", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Замість різдвяних вогнів українські діти бачать вогонь перехоплених ракет - Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 8 грудня оголосив про намір взяти участь у запланованих на березень 2024 року виборах глави російської держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-