Латвія очікує рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС

Латвія очікує рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш переконаний, що Україна ефективно попрацювала, щоб цього тижня було ухвалене рішення про початок переговорів про її вступ у ЄС.

Про це він заявив на зустрічі із заступницею Голови Верховної Ради Оленою Кондратюк, передає Укрінформ із посиланням на сайт МЗС Латвії.

«За останні місяці Україна змогла ухвалити закони відповідно до рекомендацій Європейської комісії, а також відповісти на коментарі держав-членів ЄС до очікуваного цього тижня рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС», — сказав Каріньш.

Він також високо оцінив здатність українського парламенту ефективно приймати рішення для подальшого впровадження необхідних реформ, навіть в умовах війни.

Глава МЗС Латвії погодився з думкою Кондратюк, що не можна зволікати з ухваленням важливих рішень ЄС і НАТО щодо підтримки України, яка за кожен день війни платить життями своїх людей. 

Каріньш підтвердив незмінну підтримку Латвією євроатлантичної інтеграції України та подальших рішень щодо надання Україні військової, політичної, економічної та фінансової допомоги.

Читайте також: Збереження бійців є ключовим напрямом у розширенні співпраці з Україною - міністр оборони Латвії

Під час зустрічі також обговорювалися питання двостороннього співробітництва, зокрема підтверджені зобов'язання Латвії наступного року продовжити підготовку українських військових і реабілітацію поранених воїнів, а також зусилля щодо відновлення Чернігівської області. 

Як повідомляв Укрінформ, заступниця Голови ВР Олена Кондратюк 11-13 грудня здійснює візит до Латвії.

Фото: МЗС Латвії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-